Flexchair training

Altijd al meer inzicht willen hebben in hoe het gesteld is met je houding en zit en de inwerking hiervan op je paard? Dan is een Flexchair training een echte aanrader.

Tijdens een training met de Flexchair RBT wordt je romp balans en core stabiliteit gemeten door een sensor die onder de zadelkruk bevestigd is.  Wanneer je plaats neemt op het zadel van de Flexchair worden verschillende oefeningen gestart. Na het uitvoeren van deze oefeningen volgt een uitslag die jouw persoonlijke houdingsvoorkeuren, symmetrie, balans en verbeterpunten weergeeft.

Aan de hand van de uitslag wordt een persoonlijk trainingsplan opgesteld. Dit trainingsplan omvat een aantal voor jou relevante sportoefeningen, zodat je jezelf naast het paard kan trainen als mede hoe je de verkregen informatie kan toepassen op het paard. Aangeraden wordt om met een Flexchair training regelmatig te checken waar je staat, zodat het trainingsplan steeds kan worden aangepast.

De Flexchair is gemakkelijk te verplaatsen, waardoor het mogelijk is om op verschillende locaties een training uit te voeren. Ook de inhoud van een training kan variëren (bijvoorbeeld met of zonder paard, groep of individu). Leuk voor een clinic of een groeps- of verenigingsactiviteit. Door op onderstaande contact of Whatsapp button te klikken wordt je direct door verwezen naar het contact formulier, waar je vrijblijvend vragen kan stellen en verdere informatie kan opvragen.

“Two happy athletes make one great team”

Tarieven

 

1e keer: Intake + Flexchair training + Sportschema

Flexchair training + Training te paard

Clinic / Groepsactiviteit

 

 

€45,-

€60,-

Tarief op aanvraag

Ruiterfitness

Er is steeds meer aandacht voor de fitheid van de ruiter tijdens de gehele training van ruiter en paard. Ontwikkel je eigen kracht, lenigheid, reactievermogen, uithoudingsvermogen, coördinatie, balans en core-stabiliteit door onder begeleiding sportoefeningen gericht op de ruiter te doen en te werken aan je persoonlijk opgestelde doelen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Een betere houding en zit op mijn paard
  • Meer uithoudingsvermogen tijdens het paardrijden
  • Meer symmetrie in je eigen lichaam
  • Een hoger punt voor houding en zit scoren op mijn wedstrijd protocol
  • Verfijnen van mijn hulpen
  • Meer balans in het zadel
  • Etc.

Ik als ruitervitaal coach ga jou daar bij helpen. Er wordt gestart met een intake en het doen van een test. Dit geeft ons inzicht in hoe jij er voor staat en scoort op bovenstaande punten. Op  basis daarvan wordt een op maat gemaakt trainingsschema opgesteld, zodat jij zelf of onder begeleiding kan werken aan je ruiterfitheid en je persoonlijke doelen.

Ruiterfitheid trainingen kunnen gedaan worden in groepsverband of individueel. Leuk voor een clinic of een groeps- of verenigingsactiviteit. Door op onderstaande contact of Whatsapp button te klikken wordt je direct door verwezen naar het contact formulier, waar je vrijblijvend vragen kan stellen en verdere informatie kan opvragen.

Tarieven

Intake + Sporttest + Sportschema

Individuele- / groepstraining

 

€35,-

Tarief op aanvraag

Chat openen
Hallo, kan ik je ergens mee van dienst zijn?