Bitfitting

Een goed passend en fijn inwerkend bit voor je paard is, net als een goed passend zadel, een steeds vaker voorkomend onderdeel om te laten checken. Na de jaar studie tot bitfit consultant aan het ICPBC, meerdere bijscholingen en een geruime hoeveelheid ervaring kan ik jou en je paard helpen aan een fijn passend bit.

Tijdens een bitfitconsult wordt het paard eerst op stand bekeken, waarbij de nadruk ligt op hoofd, hals en mond anatomie, symmetrie en opvallend heden. Ook wordt doorgesproken waar paard en ruiter eventueel tegenaan lopen.

Dan ga je het paard opzadelen en rijden. Eerst met je eigen bit en daarna met testbitten om te kijken of verbetering haalbaar is voor paard en ruiter.

Wanneer doe je een bitfitting?

  • Aanleuning problemen
  • Tong problemen
  • Overgang van trens naar stang en trens
  • Controle van het huidige bit
  • Blessures in en rond de mond van het paard

De kosten van een consult bedragen €60,- (excl. reiskosten boven een straal van 20 km vanuit Oud gastel en eventuele aanschaf bit)

Heb je nog vragen of wil je graag een afspraak inplannen? Klik op onderstaande contact of Whatsapp button en je wordt doorverwezen naar het contactformulier. 

Recensies

'Een ding had ik nog niet laten checken en dit leek mij net zo belangrijk en dat was haar bit. Vooral nu het rijden de afgelopen weken niet erg prettig ging, omdat Breanna zich duidelijk niet happy voelde. Ik had goede verhalen gehoord over Renate Tolenaars van Paard & Bit, dus had ik haar gebeld voor een afspraak. Eigenlijk zou de afspraak vorige week zijn, maar Breanna was 's ochtends haar ijzer verloren in de wei. Renate kwam gelijk met een voorstel voor een nieuwe datum. Gisteren was het dan zover. Ik vond het best spannend, vooral omdat het rijden momenteel niet erg lekker ging. Renate checkte eerst Breanna haar mond en legde daarbij heel duidelijk uit waar ze naar keek en waarvoor ze het controleerde. Vervolgens moest ik haar opzadelen en gaan rijden Ik stapte op en had een heel ander paard. Ze liep gelijk super fijn, licht in de hand en knabbelde zelfs op het bit. Wow wat een verschil.  Dit bit mag ik 10 dagen op proef houden om hem goed uit te proberen. Als hij blijft bevallen besteld Renate hem voor mij. Wat was dit een leerzame en geweldige ervaring! Ik raad iedereen aan om Renate bij je paard te laten komen. Ze neemt uitgebreid de tijd, legt ook heel goed uit en het is een zeer leerzame ervaring. Super bedankt Renate!'
~Danielle Martens~
Klant
5/5
 
 
 
 
'Fijn bitfit consult gehad. En daarna gaan lessen. Zeer kundige en rustige instructie waarin je snel veel leert. Renate denkt met je mee en heb het aangemeten bit nog een ruime tijd mogen gebruiken voordat ik het zelf heb aangeschaft zodat je echt zeker weet dat dit het bit is wat echt verschil maakt.'
~Titia van As~
Klant
5/5
'Super fijne bitfit consult gehad. Renate nam echt de tijd en ook achteraf is ze nog behulpzaam en denkt ze mee.'
~LA Le C~
Klant
5/5
Chat openen
Hallo, kan ik je ergens mee van dienst zijn?